Chec cu iaurt si nuci

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Un chec usor si foarte bun. 
Este umed datorita iaurtului din compozitie. 
Merge pefect la un pahar cu lape sau cu fructe.
Ingrediente
250 g iaurt
150-200 g zahar
100 ml ulei
4 oua
10g praf de copt
esenta de vanilie
200 g faina
nuci tocate
Mod de preparare:
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.
 Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga iaurtul si uleiul.
 Se adauga vanilia, faina si nucile tocate. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge o forma de chec cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia.
 Se da la cuptor pt aprox.45 min la foc mic,in cuptorul preincalzit.
Se lasa sa se raceasca in cuptor.

You may also like

16 comentarii

  1. l-am incercat si eu
    am adaugat albusurile spuma la urma,in reteta nu mai scrie nimic de albusuri
    a iesit bun,trebuia putin mai dulce,deci 200 gr zahar si mi s-a lasat cand l-am scos din cuptor

    1. Da, albusurile se incorporeaza la sfarsit. Cantitatea de zahar depinde de gusturile fiecaruia. Se lasa putin, trebuie sa il lasi sa se receasca in cuptor, dar cine-i rezista?

  2. Deși unora o sa li se para amuzant , după n retete încercate si eșuate ,si cu sprijinul moral al soțului,ca data viitoare va fi mai bine ,azi am plâns de bucurie ! Mi-a ieșit demențial de gustos & arătos ! Deci ma laud😬 am avut orgasm culinar 😽😍🍪🎉 Sper sa ii placa si fetiței mele .
    Eu i-am mai pus in plus scortisoara,si vroiam sa va întreb,dc înlocuiesc nucile cu migdale de exemplu ,si mai adaug ceva in plus de rețeta originala ,o sa mai imi iasă la fel de bine? As vrea sa ii fac Sofiei cu zmeura si unt de cacao 😊
    Mulțumesc din suflet 💗

    1. Ele ma bucur ca ai avut parte de o astfel de bucurie 🙂 Sper ca asta sa iti dea curaj sa incerci si alte retete, nu toate reusesc din prima, dar cu putina atentie si perseverenta mereu o sa reusesti.
      Poti sa inlocuiesti nucile cu migdale, poti adauga si zmeura (dar nu foarte multa), dar de untul de cacao nu stiu ce sa iti spun, nu l-am folosit pana acum 🙂

      Te pup si iti multumesc pentru vizita :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *