Cornulete cu osanza

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
 Aceste cornulete sunt nelipsite de pe masa de Craciun.Secretul lor este cum le impachetezi,daca nu respecti pasii de impachetare nu o sa iasa foite.
Ingrediente:
Aluat:
2 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri otet
1 lingura amoniu
1 kg faina
1,5-2 pahare apa minerala
coaja rasa de lamai,portocala
arome
„Crema”:
1 kg osanza de porc
400 g faina
+
dulceata
rahat
Mod de preparare:
„Crema”:
    Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina.Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici.Se lasa la rece.
Aluat:
Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Amoniul se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar de apa minerala si faina.Punem atata apa cat sa incorporam toata faina si sa obtinem un aluat elastic.La sfarsit se adauga aromele.
Aluatul se imparte in 3 bucati.Se ia o bucata de aluat si se intinde.
Se unge cu  1 bucata mica de osanza
si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.
   La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2 bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
   Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori,o intindem pe masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.
In mijlocul fiecarui dreptungi se pune gem sau  rahat si se indoaie.
  Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit.
   La inceput,primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele.
  Se pudreaza cu zahar.
Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.

You may also like

43 de comentarii

  1. Tare imi place cum te-a iesit aluatul!Osinza am la congelator,gata tocata…..nu stiu ce sa zic,parca imi este teama sa ma apuc!Am mai incercat o data si nu mi-a iestit!
    O seara minunata!

  2. @Janet eu zic sa incerci!Nu are cum sa nu iti iasa daca pacurgi pasii descrisi de mine,urmaresye cu mare atentie imaginile de la impachetare si o sa reusesti!
    E prima oara cand le fac si nu m-a ajutat nimeni,doar mi-a explicat o matusa cum sa impachetez!Am avut multe emotii,la prima tava am stat in genunchi langa aragaz sa vad daca se fac foitez :))

  3. FELICITARI PT. BLOG!!! L-AM DESCOPERIT ASTAZI SI DEJA CRED K L-AM VIZUALIZAT VREO 3 ORE. RETETELE TALE MA INSPIRA SI CU SIGURANTA VOI APELA LA ACESTEA CAND AM NEVOIE. EMMA

  4. buna andreea,
    imi place tare mult cum ti-au iesit cornuletele totusi, lamureste-ma putin.. ai spus ca trebuie sa impart crema de osanza in 3 bucati mari si apoi fiecare bucata mare in cate 3 bucati mai mici; apoi, aluatul impartit si el in 3 bucati mari il ung cu cate o bucata de crema de osanza mica, ce nu am prea inleles e cum folosesc celelalte 2 bucati mari de crema de osanza…
    poti sa-mi spui, te rog?!
    mersi frumos si sarbatori fericite!
    adeliana

  5. Adelina imi cer scuze, dar nu am putut sa iti raspund mai devreme 🙁

    Fiecare bucata de alut d, ceea ce inseamna ca cele 3 bucati mari de osanza se folosesc cate una la cate o impachetare a celor 3 bile de aluat ( adica cate o bucatica mica la fiecare)

    1. Dorina ma bucur ca ti-a reusit aceasta reteta. Este intr-adevar o reteta "exacta" care trebuie respectata.

      Sper sa mai incerci si alte retete si sa iti spui parerea despre ele prin comentarii 🙂

  6. Eu acum am pregatit aluatul mai as TOC osanza so sad left combined super as iasa fiecare bucata de aluat o combined cu care o bucata de osanza so bag LA frigider dar nu stiu de CE de trei ori si cu CE le mai ung a doua si a treia oara? Mai opresc din osanza. Say o bucata de aluat o sung de fiecare data cu care o bucatica de osanza, at veni as impart osanza in 3/apoi fiecare bucatica in 3,adica 9 bucatici de osanza nu? Diana

  7. buna,am facut azi reteta ta si a iesit foarte bine..insa ceva lipsete pe care nu ai scris o lingurita de sare,lipsete la gust si e sarea pe care nu am pus,exact cum am facut reteta ta si acum stiu cum sa fac si efaorte usoara.Multumesc pt reteta

  8. Multumesc pentru reteta mi-au iesit foarte bune , am fost foarte multumita de reteta ta si ia-am incantat si pe cei din familia mea cu aceste prajituri care sunt preferatele lor

  9. am facut-o si eu de sarbatori,,,pot sa iti spun ca am ramas uimita ce bune si fragede sunt prajiturile si le-am dat prin zahar pudra cu aroma de vanilie ,,,deci familionul meu au lasat tortul ptr cornuletele fragede dupa reteta ta,,, am copt nucile in tigaie asa bucati mari cam o jumatate de miez de nuca,,,si am pus nuci amestecate cu peltea de gutui si unele cu rahat si nuci,,,, a iesit ceva de poveste nota 10 ptr aceasta reteta ,,,o meriti din plin ,,, maine ma apuc sa mai fac o tura ptr sf ION

  10. am facut-o si eu de sarbatori,,,pot sa iti spun ca am ramas uimita ce bune si fragede sunt prajiturile si le-am dat prin zahar pudra cu aroma de vanilie ,,,deci familionul meu au lasat tortul ptr cornuletele fragede dupa reteta ta,,, am copt nucile in tigaie asa bucati mari cam o jumatate de miez de nuca,,,si am pus nuci amestecate cu peltea de gutui si unele cu rahat si nuci,,,, a iesit ceva de poveste nota 10 ptr aceasta reteta ,,,o meriti din plin ,,, maine ma apuc sa mai fac o tura ptr sf ION

  11. super arata.. mama mea facea din astea dar se numeau haios 🙂 am vazut ca ai scris mai sus ca merge si cu unt 🙂 o sa le fac sapt viitoare, aveam de gand sa fac cornulete cu foite,dupa o reteta ce o am, da cred ca le fac pe astea 🙂 in fond, cred ca seamana la gust 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *