Croissante cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

       Tehnica de impachetare este aceeasi de la cornuletele cu osanza unde am avut mare succes,la fel ca si aici.

 

Aluat:
250 ml lapte caldut
7 g drojdie uscata
400 g faina tip 480
2 linguri zahar
1 lingurita sare
150 g unt/margarina
1 lingura faina
Umplutura:
crema de alune
Uns:
1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de preparare:
Aluat:

  Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se framanta aluatul pana devine neted,adaugand treptat si sarea.

  Aluatul se pune in castron,se acopera cu un servet si se da la frigider pentru o ora,timp in care isi dubleaza volumul. Se scoate castronul i se apasa pe aluat pentru a scoate aerul. 
 Pe masa infainata se intinde aluatul intr-un dreptunghi. Untul/margarina moale  se mixeaza impreuna cu faina. Peste aluat se intinde untul si se impatureste ca in imaginile urmatoare.
Se da din nou 30 minute la frigider,apoi se scoate,se intinde,se impatureste si se mai reppeta inca o data procedeul,in total fiin impaturit de 3 ori.

  Dupa a treia impaturire se da la frigider 30 minute,apoi se scoate si se intinde,se taie dreptunghiul pe jumatate,apoi in triunghiuri mici.
  Pe latura mai mare a triunghiului se pune o lingurita de crema de alune si se ruleaza spre partea subtire. 
  Cornurile se aseaza, distantate,  in tava tapetata cu hartie de copt care se da la frigider timp de 30 minute.
 Cuptorul se porneste cu 15 minute inainte de a baga cornurile. Cornurile dospite se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit ~15 minute la temperatura medie. 
Sub tava se aseaza o cratita cu apa rece cu gheata pentru a preveni arderea.

You may also like

17 comentarii

  1. buna andreea ,voi incerca si eu aceste croissante,par delicioase….vorbim dupa ce le fac …..multumesc pentru inspiratia pe care mi o dai

  2. ola din nou…croissantele sunt delicioase …..dar eu nu am avut faina 480 si nu au iesit asa dar au fost delicioase,….am facut 2 porti azi si pana seara au mai ramas trei bucati…..deci au fost delicioase…..multumesc

  3. vreau sa stiu daca faina de 000 este de fapt faina de 480 ???as vrea din suflet sa incerc reteta dar nu stiu ce faina sa folosesc !!!

  4. Anonim faina 480 scrie pe punga , la fel cum scrie la cea 000, poti face si cu 000 dar s-ar putea sa ia mai multa sau mai putina. Eu iau de la Kaufland faina 480

  5. arata foarte bine si cred ca sunt mai bune ca si cele din comert..eu gasesc aluat de cumparat si trebuie doar sa le umplu..dar asta e sigur mai sanatos..as vrea sa stiu cam cate cornuri iasa din compozitia asta si daca pot pastra aluatul la congelator..multumesc..:*

  6. Emma ies cam 12-14 croissante. Da poti sa il pastrezi la congelator, il intinzi si il impaturesti la fel ca cel cumparat si il poti pastra la congelator 🙂

  7. Buna Andreea, as vrea neaparat sa le fac insa nu am cuptorul cu grade celsius shi as avea nevoie sa shtiu preciz temperatura ca sa o pot trasforma in fahrenheit. Merci mult inca o data shi izi fac cele mai sincere felicitari pt site shi pt munca depusa. Multzmesc din suflet <3

    1. Buna Anonim! Multumesc ca iti place blogul meu si ca ma vizitezi. Temperatura la care trebuie sa le coci este de 170-180 grade C si 360-370 grade F.

      Te astept cu feedback dupa ce incerci reteta!

  8. Executate! Delicioase, excelente. Un alt succes dupa minunatul chec marmurat 🙂

    Si cateva poze in graba daca ajuta cumva drept referinta sau orice altceva atat timp cat contribuie cuiva. Asta este rezultatul meu pe cuptor electric la cca. 190 grade C, coacerea fiind din spate si fata tot timpul, tava pe al 2-lea rand de jos in sus.

    Album: http://postimg.org/gallery/al82syrm/c3584cbf/

    Multumesc frumos pentru reteta si un sfarsit de saptamana cat mai placut!

    1. Ti-au iesit foarteee bine 🙂 Vad ca au si foite, super 🙂 Multumesc pentru ca ai incercat reteta 🙂 Vreau sa o refac curand, cu poze mai graitoare 😛

    2. Pentru primele mele croissant-uri cred ca sunt ok. Insa daca as fi facut din nou reteta as fi schimbat crema, mi-as fi pus amprenta cu un pic de lichior si niste unt sa fie mai satioasa, ca sincer au mai ramas 3, haha. Si am fost indulgent! Dimineata la o ceasca primitoare si calda, de cacao cu zahar si lapte.

      Chiar si asa le-am "uns" cu o lingura, nu am avut pensula pentru pâtisserie la indemana. Data viitoare am sa le las vreo 25-30 de minute la 190 grade C. In poze le-am tinut timp de 20 de minute.

      Si sa fie totul ca la carte, am sa folosesc si un facalet pentru aluat. L-am palmuit eu si batut cu pumnii, dar muma lui dara ca bine s-a tinut! Ba chiar s-a si rupt un pic, n-a vrut neam sa se faca frumos intins ci s-a tinut ghemuit, grosut, intr-un aproape dreptunghi.

  9. super faine, am sa le fac si eu.. dc pui tava cu croissantele in frigider? si tava cu apa plus gheata o pui in cuptor dedesuptul tavii cu crs? multam .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *