Prajitura cu crema de iaurt si capsune

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
O prajitura usor de facut si potrivita pentru sezonul cald 🙂
Ingrediente:
Blat:
7 oua
8 lg zahar
100 ml lapte
50 g unt/margarina
230 g faina
10 g praf de copt
Vanilie
Crema:
400 g iaurt de capsune NutriDay
3 lg zahar
250 ml frisca
15 g gelatina
150 g capsune

Decor:
100 ml frisca
Capsune
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza. 
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. 
Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.

Aluatul se imparte in 2 si se coc 2 foi (24×24).

Crema:
Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece si se lasa 10 minute la hidratat. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste.

Gelatina se dizolva la bain marie si se incorporeaza in iaurt amestecand energic,apoi se incorporeaza frisca batuta si se mixeaza.

Asamblare:
In tava cu peretii detasabili se pune primul blat insiropat,apoi crema (oprindu-se 4 linguri deoparte).

 In crema se fac “santuri” cu ajutorul unei lingurite. Crema ramasa se amesteca cu cateva capsune zdrobite, restul se taie cubulete.

Canalele facute se umplu cu crema obtinuta, iar pe deasupra se pun cubuletele de capsune.

Se acopera cu celalalt blat insiropat 

si se da la frigider minim 2 ore,apoi se scoate si se decoreaza cu frisca si capsune.

Pofta buna!

You may also like

6 comentarii

  1. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat .. O zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *