Tort Kodrit Kadir

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

L-am facut si anul trecut tot in mai, mi-a placut mult asa ca l-am refacut 🙂

Ingrediente 

Caramel: 

5 lg de zahar

Crema: 

500 ml lapte

5 ouă

200 g zahăr

1 zahar vanilinat

Vanilie

1 lingura amidon

Blat: 

1 ou

100 grame zahar

100 ml lapte

100 ml ulei

7g praf de copt

100 grame faina

3 linguri de cacao


Mod de preparare 

Blat:
Oul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faiana se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua.

Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele,apoi se adauga laptele si amidonul. Se lasa deoparte.

Intr-o cratita caramelizam cinci linguri de zahar, iar cand este topit in totalitate se toarna intr-o tava de chec si se intinde pe toata baza. 
Deasupra se toarna crema de zahar ars, apoi compozitia pentru blat.
Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la temperatura medie; se face testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna printr-o miscare brusca. Se serveste rece de la frigider.

You may also like

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *