Un chec cu iaurt, lamaie si mac delicios, usor umed, cu o consistenta perfecta.
Ingrediente:
4 oua
220 g zahar
220 g zahar
230 g unt
270 g faina
50 ml zeama de lamaie
140 g iaurt natural NutriDay
10 g praf de copt
2 linguri mac
Vanilie
Glazura :
150 g zahar pudra
Zeama de lamaie
Mod de preparare :
Ouale se mixeaza cu zaharul, se adauga untul partial topit si iaurtul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul, vanilia si coaja de lamaie.
Aluatul se toarna intr-o tava pentru chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da tava 45 minute la cuptorul preincalzit.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate din forma.
Glazura:
Zaharul pudra se amesteca cu putina zeama de lamaie cat sa obtinem o glazura! Se toarna peste chec si se lasa sa se intareasca.
25 de comentarii
Wooow, tu ma inebunesti cu retetele si prezentarile tale! Toate de nota 10 cu FELICITARI!
O seara placuta!
Superba reteta ,iar poza mai mult decat graitoare .
De la mine tot nota 10 cu felicitati.Elena.
Mi-ar place acest chec :)Poate il voi incerca si eu o data 😛 Foarte frumoasa prezentarea !
Checul este foarte bun, azi l-am facut a doua oara. Mie nu-mi plac checurile foarte mult..dar acesta este extraordinar de bun si nu e innecacios! Ai uitat sa scrii cantitatea de zahar…eu am presupus a fi 180-200g!
Mihaela ma bucur ca v-a placut!
Multumesc de observatie,am pus 220 g zahar,o sa modific in reteta.
S[er sa mai incerci si alte retete!
Pupici
Am facut checul, e extra! merci!
Kata multumesc ca ai incercat reteta.
Te pup!
Checul trebuie sa fie racit de tot in momentul in care pune, glazura?
Rozinchina scuza-ma ca am scapat comentariul tau :(( mii de scuze. Da checul trebuie sa fie racit 😉 dar daca vreti sa il serviti cald(pe viitor), renunti la glazura 🙂
te pup
Da detalii despre tava,te rog!
Arata demential:D
Anonim e o tava normala de chec cu dimensiunile: 25-28 lungime si 11-15 latime 🙂 Este foarte bun si aromat 🙂
mi-a iesit perfect..multumim de reteta(singura modificare a fost ca macul l-am inlocuit cu coaa rasa de lamaie..a iesit o culoare galbena ca de pui superba(am folosit oua de tara si unt president si de la ele a iesit o consistenta fff fina)
Georgia ma bucur ca a placut familiei 🙂 Sper sa mai incerci si alte retete 🙂
Arata foarte bine si doresc sa il incerc , insa nu am forma de chec 🙁 , daca folosesc o forma cu lungimea de 30 cm si largura de 18 cm dublez cantitatile? multumesc
Da, dublezi cantitatile 😉
multumesc, il voi face maine. Alina
este la cuptor .:))) de abia astept sa se faca, pt ca deja am lins castronul de la mixer !!! daca iese la fel de bun copt cum este crud, si cu acest miros a lamaie…atunci am gasit prajitura perfecta, iar data viitoare voi face cu crema de vanilie sau de lamaie sau….atatea idei. Alina
bun, am revenit ! de mult, mult timp nu am mai mancat o prajitura atat de pufoasa si de aromata, fiica-mea cea mica ( ce este foarte pretentioasa la prajituri ) nu se poate opri din mancat, am infulecat vreo 5 bucati inainte de a se raci. o voi reface cat de curand ca nu cred ca va dura prea mult – si am dublat cantitatile – . Multumesc ! atat ma bucur ca am descoperit acest site . …………..Alina
Arata foarte bine, dar doresc sa va intreb, in compozitia de chec se pune zeama de lamaie(50 ml) sau coaja de lamaie, sau si una si alta; in reteta se specifica doar de coaja de lamaie, nu si de zeama, care de altfel este trecuta la ingrediente
In compozitie se pun 50 ml de zeama 🙂
Multumesc frumos!
Am facut checul in sfarsit ! Foarte , foarte bun ! 🙂
Buna, as dorii sa va intreb la ce temperatura trebuie copt checul? Nu este specificat in reteta !
La ingrediente avem unt si in descriere folosim margarinā?!