Prajitura cu ciocolata, cirese si bezea

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
6 oua
200 g ciocolata(100 amaruie+100 cu lapte)
100 g unt/margarina
130 g zahar
200 g cirese fara samburi
1 lingura faina
Bezea:
3 albusuri
Un praf de sare
Zeama de lamaie
200 g zahar
2 linguri cacao
Mod de preparare:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.
Ciocolata se topeste,la bain-marie, impreuna cu 50 g unt,apoi se lasa deoparte.
Ciresele se spala,li se scot samburii si se pun se pun pe un servetel sa absoarba apa,apoi se trec prin faina.
50 g unt moale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,pana se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza. 

Se cerne 1 lingura faina si se amesteca.
Peste compozitia de mai sus se pun albusurile batute si se amesteca cu o lingura,cu grija,sa nu se lase spuma. Se adauga si ciresele.

O tava(26 cm) se imbraca in folie de aluminiu pe exterior(daca are peretii detasabili),iar pe interior se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt si se toarna compozitia.
Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la temperatura medie.
Bezea:

Albusurile,la temperatura camerei, se bat cu un praf de sare,cand spuma este tare se pun cateva picaturi de lamaie fara sa se opreasca mixarea. Zaharul se adauga treptat(o sa simtit la mana ca spuma devine densa) pana obtineti o bezea lucioasa. Peste bezea se cerne cacaua si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn.
Dupa cele 15 minute se scoate tava din cuptor si se pune bezeaua. Aveti grija,prajitura este inca moale,iar bezeaua este destul de grea asa ca luati cate o lingura si nu apasati. Acoperti toata suprafata cu bezea,nu trebuie sa fie nivelata,are un aspect mai placut “dezordonata”.

Se introduce din nou tava la cuptor,la temperatura mica, inca 30-35 minute sau pana cand bezeaua devine sfaramicioasa. In timpul coptului rasuciti tava pentru a se coace uniform. Dupa oprirea focului lasati tava in cuptor,cu usa inchisa aproximativ 2 ore. 

Bezeaua o sa se lase si o sa se crape,sa nu va speriati. Se serveste rece din frigider alaturi de cirese si menta 😛

You may also like

13 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *