Inghetata cu rom si stafide

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
3 galbenusuri
150 g zahar
1 lingura amidon
300 ml lapte
400 ml frisca
250 g stafide
1 esenta rom/50 ml rom
Mod de preparare:
Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 
Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca. 

Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.
Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se poate servi globulete,in cornete.

You may also like

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *