Ingrediente:
3 galbenusuri
150 g zahar
1 lingura amidon
300 ml lapte
400 ml frisca
250 g stafide
1 esenta rom/50 ml rom
Mod de preparare:
Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit.
Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca.
Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.
Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se poate servi globulete,in cornete.
12 comentarii
Un vis frumos si racoros de vara ! minunata inghetata Andreea… pupici
mmm,abia astept sa/mi savurez… opera
multumesc pt reteta
Buna tare.Vino sa vezi ce am facut si eu.Poate ca o sa-ti placa.pupici
ce apetisanta este !!!
frumoasa prezentare !!
Antonina chiar e delicioasa si cremoasaaaaaaaa pupici
@andromeda1972 sa va fie de bine 🙂 cum a iesit? pupici
DiaMar intru de fiecare data sa vad ce postezi,din pacate am timpul limitat si nu prea comentez! pupici
@ catkitchen merita incercata ca e la fel de buna cum pare in poze
::*:*
Poate in viitor vei reusi sa semnezi cu o casa de productii video si vei scoate niste DVD-uri. Asemenea talent merita pus pe sticla! 🙂
Patrik multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Cine stie,poate pe viitor 🙂
Abea astept sa o fac! e perfecta combinatia iar inghetata asta nu am gasit-o decat in Romania! foooarteee buna!
geniala aroma asta