Ingrediente:
3 oua
180 g zahar
1 lingura faina
350 ml lapte
450 ml frisca
100 g ciocolata neagra
400 g visine
50 g cacao neagra
Décor:
Alune
Ciocolata
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza.
Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin.
Se lasa deoparte pana la racire completa.
Frisca se bate spuma tare si se toarna treptat crema de ciocolata, apoi cacaua neagra si visinele.
Crema obtinuta se pune intr-o caserola si se da la frigider. Se mixeaza cu blenderul din ora in ora,de 3 ori, pentru a sparge acele de gheata.
Inainte de servire se tine 20-30 minute la frigider/ la temperatura camerei. Se serveste in cornete glazurand globuletul cu ciocolata topita si alune sau in castronele.
Nota: Daca vreti sa serviti copiilor aceasta inghetata atunci inlocuiti ciocolata neagra cu ciocolata cu lapte 🙂
Pofta buna!!!
14 comentarii
super!ai lasat vininele intregi sau le-ai taiat? eu n-am masina de inghetata ca am considerat mereu ca nu e necesara.acum vreau una ,sa vad cand o primesc 😀
pup.o zi minunata!
Da Sarah,le-am lasat intregi,dar pot fi taiaite si in jumatati! Eu nu am masina de inghetata,dar nici nu vreau, ma descurc fara :))
o zi frumoasa si tie
O inghetata pe placul meu, arata tare bine , fetita mea cea mare ma bate la cap cu inghetata , azi voi face si eu , o sa fie surpriza pentru ea. Te pup!
Ce bunatate inghetata cu visine…si ieri am vazut pe un blog,imi lasa gura apa cand aud cuvantul visine…si apoi prezentarea e minunata!
Pupici si o zi placuta!!!
Cand e vorba de inghetata nu pot sa lipsesc!…si mai e si cu ciocolata!…Un deliciu!!!
Adela ma bucur ca ti-am dat o idee,sper sa va placa.
pupici
Petronele nu iti ramane decat sa pregatesti ceva cu visine 😛
Licuta si eu ador inghetata si vara asta este la mare cautare in casa noastra!
pup
Imi place mult reteta ta, am s-o incerc si eu.
foarte bunaaa
Super buna!
Like !:)
I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who you are
but definitely you're going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!
Here is my blog post … dieta daneza pareri
Peculiar article, totally what I needed.
Stop by my web blog – rochii de mireasa