Inghetata de ciocolata cu visine

Ingrediente:
3 oua
180 g zahar
1 lingura faina
350 ml lapte
450 ml frisca
100 g ciocolata neagra
400 g visine
50 g cacao neagra
Décor:
Alune
Ciocolata
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza. 
Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin.
Se lasa deoparte pana la racire completa. 
 
Frisca se bate spuma tare si se toarna treptat crema de ciocolata, apoi cacaua neagra si visinele.
Crema obtinuta se pune intr-o caserola si se da la frigider. Se mixeaza cu blenderul din ora in ora,de 3 ori, pentru a sparge acele de gheata.
Inainte de servire se tine 20-30 minute la frigider/ la temperatura camerei. Se serveste in cornete glazurand globuletul cu ciocolata topita si alune sau in castronele.
Nota: Daca vreti sa serviti copiilor aceasta inghetata atunci inlocuiti ciocolata neagra cu ciocolata cu lapte 🙂

Pofta buna!!!

You may also like

14 comentarii

  1. super!ai lasat vininele intregi sau le-ai taiat? eu n-am masina de inghetata ca am considerat mereu ca nu e necesara.acum vreau una ,sa vad cand o primesc 😀
    pup.o zi minunata!

  2. Da Sarah,le-am lasat intregi,dar pot fi taiaite si in jumatati! Eu nu am masina de inghetata,dar nici nu vreau, ma descurc fara :))

    o zi frumoasa si tie

  3. Ce bunatate inghetata cu visine…si ieri am vazut pe un blog,imi lasa gura apa cand aud cuvantul visine…si apoi prezentarea e minunata!
    Pupici si o zi placuta!!!

  4. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who you are
    but definitely you're going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

    Here is my blog post … dieta daneza pareri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.