Inghetata in straturi cu vanilie si fructe

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Ingrediente:

Stratul 1:
100 g capsuni
100 g visine
100 g coacaze rosii
50 g zahar
50 ml apa

Stratul 2:
3 galbanusuri
150 g zahar
2 linguri faina
300 ml lapte
450 ml smantana pentru  frisca(eu am folosit cu 30% grasime)
Vanilie
Mod de preparare:

Stratul 1:
Fructele (eu le-am avut inghetate) se fierb in apa cu zahar pana se ingroase putin siropul,dar fructele raman intregi (visinile si coaczele), iar capsunile bucati. Se pregatesc formele individuale (de 8 aveti nevoie), ale mele au fost de savarine,puteti folosii de silicon sau nu, in care se repartizeaza fructele si sosul. Se baga in congelator pana se pregateste inghetata.
Stratul 2:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna peste amestecul de oua . Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita,la foc mic, si se amesteca incontinuu pana se ingroase(insistati pe fundul cratitei sa nu se prinda). Se ia de pe foc,se transfera intr-un bol de sticla,se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca.
Smantana se mixeaza,la viteza mica pana devine cremoasa(nu trebuie batuta spuma) si se incorporeaza in crema de oua; se amesteca bine.
Fiecare forma se umple cu amestecul de mai sus. 
Se da pentru aproximativ 3 ore la congelator. Inainte de servire se scufunda baza formelor in apa fierbinte pentru 2-3 secunde, se trage putin de margini si se rastoarna pe farfurie. Se serveste simpla sau alaturi de fructe.

You may also like

13 comentarii

  1. Sarah este foarte buna,iti garantez! Nu face ace,asta pentru ca am folosit smantana pentru frisca si a fost chiar putin aerata!

    E delicioasa,daca si cel mai mofturos din casa a zis ca e cea mai buna de pana acum e bine,oar ca ieri am facut altceva si a zis ca e mai buna ca asta,deci ma indrept spre perfectiune :))))

  2. Vanilia??? Esenta de vanilie sau baton de vanilie? sau se poate folosi chiar zahar vanilat? Si cata vanilie??

    Frisca pt smantana de la Dorna e buna?

  3. yuppy ce bine ca nu face ace. merci pentru raspuns .de teama acelor de gheata nu fac inghetata de casa.din pacate n-am masina de inghtata.am sa incerc reteta ta .pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *