Pizza cu mezeluri si mult cascaval

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Ingrediente:
Blat:
400 -420 g faina
200 ml apa
1 lingura ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
Sos:
200 g rosii decojite
1 catel usturoi
condimente

Topping:
400g cascaval
100g sunca
200g salam
150g kaizer
100g carnati
1 ardei
2 rosii
4 ciuperci
masline
Mod de preparare:
Aluat:
Am folosit masina de paine: se toarna apa,uleiul si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia. Se seteaza pe programul de framantare si dospire.
Daca nu aveti masina puneti apa,sarea si uleiul intr-un castron incapator. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se pun intr-un vas incapator,apoi se toarna treptat apa amestecata cu sare si ulei pana se obtine un aluat si se framanta pana se netezeste. Se lasa 30-40 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara potrivita pentru tava aragazului. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza aluatul ridicandu-se usor marginile.
Sos:
Rosiile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu usturoiul zdrobit si condimente. Se pune pe foc pana da intr-un clocot.
Aluatul se unge cu sos, se aseaza mezelurile si legumele. Deasupra se presara cascavalul.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 25-30 minute,pana se rumenesc marginile.
Pofta buna!

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *