Prajitura cu branza si prune

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
Blat:
2 oua
120 g zahar
75 g unt moale
60 ml lapte
400 g faina
1 plic garant pentru aluaturi dospite(dr.Oetker)
Vanilie

Crema de branza:
250 g crema de branza
2 oua
30 g amidon
50 ml lapte
150 g zahar
Vanilie
16 prune
Scortisoara
2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii. Se presara cu zahar si scortisoara.

Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga untul si laptele si se mixeaza. Faina se amesteca cu garantul pt aluat si se incorporeaza in compozitia lichida(este bine sa schimbati paletele mixerului si sa le puneti pe cele pentru aluat). Trebuie sa obtinem un aluat putin lipicios,dar care se poate modela. Se lasa deoparte.
Crema:
Branzica se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se incorporeaza ouale,pe rand.Se adauga laptele  si vanilia  si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza amidonul.
Tava se unge cu unt si se tapeteza cu hartie de copt. Aluatul se intinde pe masa infainata si se aseaza in tava. Se ridica marginile de 2-3 cm. Se toarna crema de branza si se niveleaza. Peste crema se aseaza,in rand jumatatile de prune.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute(primele 15 minute la o temperatura mai ridicata,apoi la temperatura mica pentru a se intarii crema de branza). Dupa coacere se lasa sa se racesaca,se decupeaza marginile si se proportioneaza. Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.

Nota: Daca vreti aluatul mai putin inalt atunci folositi jumatate sau 2/3 din plicul pentru aluat.Pe plic scrie pentru 375 g faina,dar mie mi s-a parunt ca a crescutttttttttt 😛

Print Friendly and PDF

You may also like

11 comentarii

  1. Hai R

    It is a mixture of and dry yeast!If you can't find this package (it's on the district with dry yeast and baking powder) you can combine baking powder 10 g and 5 g dry yeast

    Thanks for visiting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *