4 oua
200 g zahar
200 g unt
100 g iaurt
275 g faina
10 g praf de copt
2 linguri cacao
100 g ciocolata
Vanilie
400 g visine
Mod de preparare:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga ouale amestecand dupa fiecare pana la incorporare.Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga vanilia si se omogenizeaza .
1/3 din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. O tava(24×24) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie pe fund si peretii cu faina. Se toarna compozitia alba si jumatate din visinele fara samburi(trecute prin faina),
apoi se intinde compozitia neagra si peste retul visinelor. Ciocolata se toaca si se presara peste aluat.
13 comentarii
Buna rau am facut si eu ieri dar cu cacao si ciocolata. Apropo , scuze ca te intreb, am o curiozitate mare, cati ani ai acuma? Puup!
Adela chiar e delicioasa 😛
Am 18 ani si jumatate
pup
E minunata prajiturica !! o combinatie delicioasa ! pupici
Esti foarte tanara si foarte pasionata in cea ce faci! Felicitari tine-o tot asa! Te pup!
Arata super prajitura si prezentarea. O zi placuta…
Grozava!!! Ce are ciocolata, nu refuz!…Pupici!
Am incercat-o si eu, e la copt in momentul de fata. Era sa uit sa pun iaurtul, deoarece ai uitat sa-l adaugi la modul de preparare, dar nu face nimic. Multumesc pt reteta si sarbatori cu bine.
Si eu ma apuc sa o testez. Sper sa imi iasa. Suna bine. In 5 minute ma apuc de ea.
Anonim cum a iesit? V-a placut? Multumesc ca ai incercat-o!
Am facut si eu reteta . Este absolut delicioasa . 🙂 Mersi pentru reteta !
Pot sa inlocuiesc iaurtul cu lapte?
Pot sa inlocuiesc iaurtul cu lapte?
O prajitura care seamana Prajitura Casei de la Alka. Delicioasa!