Rulada cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
Blat:
5 oua
125 g zahar
140 g faina
25 g cacao neagra
10 g praf de copt
3 linguri lapte
2 linguri ulei
Crema:
150 g ciocolata
160 g frisca lichida
2 linguri zahar pudra

Decor:
50 g ciocolata tocata

Mod de preparare:
Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt  si se incorporeaza in amestecul lichid.
Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Un prosop de bucatarie se umezeste si se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija; se lasa sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc  mic pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet rece se mixeaza impreuna cu zaharul  pana obtinem o compozitie cremoasa.
Se desface blatul de rulada si se intinde crema(mai putin 3-4 linguri) apoi se ruleaza cu grija(fara hartie) si cat mai strans.
Se imbraca in crema oprita si se presara fulgi de ciocolata. Se serveste dupa minim 1 ora.

You may also like

16 comentarii

  1. Am facut intocmai dar nu mi se intareste crema cand o mixez, ramane lichida, si nu am fiert-o. trebuie mixata mult? Eu am mixat vreo 5 minute si nimic.

  2. Vai de mine cat de bine poate sa arate!!!… Felicitari!!
    (am mai incercat sa mai postez odata… dar eram pe internet explorer si are erori… nu pastreaza logarea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *