Salata de vinete cu maioneza

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:

2 kg vinete

1 ceapa mica

Maioneza:

1 ou

150 ml ulei

1 lingurita mustar

Zeama de lamaie

1 blender vertical
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacara sau in cuptor(in tava) itorcandu-se din cand in cand pe ambele parti. Cand sunt coapte pe toate partile se lasa sa se raceasca,apoi se curata si se pun intr-o strecuratoare; se presara putina sare si se lasa sa se scurga.
Dupa ce s-a scurs zeama se toaca marunt cu un cutit si se pun intr-un bol. Ceapa se toaca cat mai marunt si se adauga vinetelor.

Maioneza:
Intr-un vas inalt( vasul blenderului) se pune uleiul,zeama de lamaie,mustarul si oul intreg,nefiert. Blenderul se  introduce in vas, acoperind galbenusul. Se actioneaza butonul si se “paseaza” pana se obtine maioneza.
Peste vinetel amestecate cu ceapa se adauga maioneza dupa gust si se amesteca. Salata se condimenteaza si se tine la rece inainte de servire. Se poate servii alaturi de rosii  si felii de paine sau se pot umple rosiile cu ea.

Pofta buna!!!

You may also like

6 comentarii

  1. din toate tipurile de salata de vinete cele mai bune dupa parerea mea sunt vinetele cu maioneza si vinetele cu rosii coapte.mi-ai starnit o pofta nebuna 🙂
    pupic si o zi minunata!

  2. asta-i cea mai buna salata si cea mai gustoasa. cred ca oricui ii place . si chiar am vinete….
    mersi de idee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *