Tort de bezea cu fructe

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
Foi bezea:
7 albusuri
1 praf de sare
250 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
2 linguri cacao
1 lingura amidon
Vanilie
50 g ciocolata tocata
Crema:
200 ml frisca
1 lingura miere
3 linguri lapte
4 piersici
4 caise
150 g coacaze rosii
Mod de preparare:
Foi bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga zeama de lamaie si vaniliea si se omogenizeaza. Cacaua se amesteca cu amidonul si se cerne peste spuma; se amesteca cu o paleta,dinspre exterior spre interior pentru a nu se lasa spuma.
Pe o tava tepetata cu hartie de copt se traseaza cercuri de 23 cm si se imparte spuma in doua parti egale. Se intinde spuma in cele doua cercuri, iar pe cea care v-a fi deasupra se presara ciocolata tocata.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace bezeaua aprox 90 minute,la 140 grade(foc mic). Este gata atunci cand este crocanta deasupra.
Crema:
Frisca se bate cu 1 lingura de miere pana devine o spuma tare. 2 caise si 2 piersici se paseaza cu blenderul si se adauga la frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga laptele. Se omogenizeaza.
Pe un platou rotund se aseaza  prima foaie de bezea, crema( se pun 3 linguri deoparte) si fructele(piersiile si caisele taiate felii si coacaze), 
se acopera cu cealalta foaie de bezea. Crema oprita se pune intr-un sprit si se orneaza tortuletul cu rozete. Se decoreaza cu felii de fructe si coacaze rosii. Se  serveste rece,de la frigider.

You may also like

9 comentarii

  1. grozav! Felicitari! Imi plac foarte mult fotografiile,in special felia,dar si farfuria!Este serviciu de tort sau cumparata separat?
    Trebuie sa fie tare gustos, as vrea si eu o felie cat de mica :))

    1. Anonim mierea pusa in frisca are rolul de a o întări, asa ca nu se lasa 🙂 Oricum tortul se lasaa 1 ora, maxim doua la frigider, apoi se serveste, nu e un tort rezistent pentru ca se înmoaie bezeaua 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *