Baklava rulouri

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
1 pachet foi de placinte( subtiri )
400 g nuca macinata
 Scortisoara
100 g zahar pudra
150-200 ml ulei
Srop:
200 ml miere
250 g zahar
100 ml apa
Mod de preparare:
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.
Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans.
In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).
Sirop:
Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).
Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

You may also like

11 comentarii

  1. Catkitchen asta este o varianta usoara pe care am facut-o datorita faptului ca nu reuseama niciodata sa tai baclavaua frumos, asa ca am facut individual.
    M bucur ca iti plac 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *