Ingrediente:
1 pachet foi de placinte( subtiri )
400 g nuca macinata
Scortisoara
100 g zahar pudra
150-200 ml ulei
Srop:
200 ml miere
250 g zahar
100 ml apa
Mod de preparare:
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.
Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans.
In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).
Sirop:
Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).
11 comentarii
super idee , tu chiar esti pasionata de bucatarie faci lucruri minunate si pozele sant excelente !
Super arata si e delicioasa, chiar daca are cam multe calorii.
Arata super bine dar cam multe calorii nu ma indur sa fac asa deserturi "dulci' :))
Splendid!! pasiune nu gluma!! foarte mult imi plac baclavalele, iar ale tale arata demential! pupici
superbe , iar prezentarea de nota 10 , imi place !!!! … bravooo!!!
@ Mandala ma bucur ca asta exprim pentru ca e ceea ce simt vis a vis de bucatarie, pura pasiune 🙂
Cristina sunt delicioase si potrivite pentru persoanele care indiferent ce mananca raman la fel :))
Mimmi eu m-am indurat la una, in schimb persoana pentru care le-am facut a mancat multe, fiind barbat :))
Anto si mie imi plac dar in cantitati foarte mici pentru ca sunt prea dulci 🙂 pup si eu
Catkitchen asta este o varianta usoara pe care am facut-o datorita faptului ca nu reuseama niciodata sa tai baclavaua frumos, asa ca am facut individual.
M bucur ca iti plac 🙂
Preferata mea,mor de pofta!
Imi place maxim cum ai impachetat!