Chec zebra( din albusuri )

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Un chec simplu in care puteti folosii albusurile ramase de la diverse preparate 🙂

Ingrediente:

445 g albus de ou( 13-14 albusuri)
250 g zahar
3 linguri ulei
200 g faina
50 g cacao
10 g fraf de copt
Vanilie
Glazuta:
70 g ciocolata neagra
50 ml lapte
50 g unt
2 linguri cacao
(pentru tava rotunda cu diametru:26 cm)
Mod de preparare:

Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine.  Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand prin rasturnare.
Se imparte compozitia in doua parti egale si in una din ele se adauga cacaua si se omogenizeaza.

  O tava rotunda (cu peretii detasabili) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. In centrul bazei se  pune o lingura din compozitia neagra,apoi una alba si tot asa. Din cand in cand se clatina tava intr-o parte si in alta pentru “ a se aranja” compozitia.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

Glazura:

Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati,laptele,untul si cacaua si se pune pe foc. Se amesteca cu o paleta pana cand se omogenizeaza compozitia.

Peste checul aflat inca in tava se repartizeaza uniform glazura. Tava se introduce in frigider pana se intareste putin glazura, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. 

You may also like

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *