Ciorba de perisoare

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

ciorba de perisoare ciorba de perisoare



                 La noi in casa nu lipseste niciodata, dar niciodata ciorbele/supele/borsurile asa ca incerc tot felul de combinatii. In mod normal puneam orez, dar acum am ales sa pun paste si sa fie o ciorbita mai groasa si bogata, cum imi place mie.
            Este foarte apreciata in familie asa ca sper sa fie si pentru voi o idee care sa-i bucure pe cei dragi 🙂

Ingrediente 

Perisoare:

500g carne tocata
100 g orez
1 ou
1 lingura pesmet
Sare, piper
patrunjel

Ciorba:

1 morcov
2 ceape
1 ardei
1/2 telina
1 cartof mare/2 medii
1 cutie rosii decojite/3 rosii decojite
paste sau orez
patrunjel, leustean
sare, piper
bors instant/sare de lamaie


Mod de preparare

Perisoare:

Carnea se amesteca cu orezul, oul, patrunjel, pesmetul, sare, piper si se amesteca bine. Din compozitia obtinuta se formeaza perisoarele(cu mainile umede) si se aseaza pe un tocator sau o tava.Ceapa se toaca marunt,morcovul,cartoful, telina si ardeiul cubulete se pun intr-o oala cu 2-3 litri de apa si se pune pe foc mediu.

Dupa 30 de minute de la punerea ciorbei pe foc se adauga perisoarele (focul trebuie sa fie mic pentru a nu se sfarama), apoi se mareste flacara si se fierbe 30-40 minute sau pana cand sunt facute perioarele.Daca folositi rosii proaspete se procedeaza asa: rosiile se pun in apa clocotita si se lasa 5 min pe foc, se decojesc si se taie cubulete.

Daca folositi rosii decojite din cutie atunci se toarna in oala(inainte de a opri focul  cu 15 minute). Se pun pastele si se lasa in continuare pe foc. Dupa ce au fiert perisoarele se potriveste gustul (se adauga bors, sare, piper) si se asezoneaza cu verdeata tocata marunt.

Salvează

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *