Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Ingrediente:
Clatite:
2 oua
150 ml apa minerala
1 lingura ulei
150-160 g faina
1 praf de sare
5 g praf de copt
Umplutura:
400 g piept de pui
1 ceapa
100 g ciuperci
50-100 g kaizer afumat
1 lingura pasta de tomate/2 linguri bulion
Sare,piper,chili
Sos:
150 ml smantana pt gatit
1 ou
Sare,piper
+
150 g cascaval
Mod de preparare:

Clatite:
Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa,ca pentru clatitele normale. Din aluat se coc clatite si se aseaza una peste alta.
Umplutura.
Pieptul de pui se taie bucatele foarte mici,se condimenteaza si se pune in ulei incins sa se rumeneasca,apoi se adauga ceapa si ciupercile,taiate marunt. Se lasa sa se caleasca putin apoi se adauga 50 ml apa si pasta/bulionul si se fierbe amestecul pana scade tot sosul. Se condimenteaza.
O tava termorezistenta se unge cu unt. Pe fiecare clatita se pun 2 linguri din umplutura si se impaturesc aducand marginile spre interior,apoi se ruleaza . Se aseaza clatitele in tava,una langa alta.
Din smantana,ou,sare si piper se obtine un sos care se toarna peste clatite. Cascavalul se rade si se acopera clatitele.
Tava se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste cascavalul.
Clatitele gratinate se servesc simple sau alaturi de smantana,rosii si marar.

Pofta buna!

You may also like

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *