Mini-tarte din foietaj cu nectarine

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nu-i asa ca va era pofta de ceva bun si rapid?  Desertul acesta este perfect daca se anunta musafiri in 30-60 minute. O sa aveti timp sa faceti acest desert si sa ii rasfatati.
Ingrediente:
400 g foietaj
5 nectarine
100 g zahar
50-60 ml apa
Coacaze
1 galbenus
1 lingura lapte
Zahar pudra
Mod de preparare:
Nectarinele se taie felii. Din apa si zahar se fierbe un sirop(5 minute), apoi se adauga feliile de nectarine si se fierb 5-7 minute. Se opreste focul si se lasa 5 minute in sirop,apoi se scot feliile pe o farfurie.
Aluatul decongelat se intinde(eu am avut intreg,nu foaie) si se decupeaza cerculete(9 la numar).
Tava aragazului se stropeste cu apa si se pune hartia de copt. Se aseaza cerculetele in tava. Din ramasite am decupat bordura pentru 6 dintre ele, pentru ca atat mi-a ajuns.
Se aseaza feliile de nectarine suprapunandu-se.
Se pun si cateva bobite de coacaze. Galbenusul de ou se desface in lapte si se ung marginile cerculetelor.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 15-17 minute la foc iute.
Se sevesc calde sau reci, pudrate cu zahar.

You may also like

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *