„Pancakes” cu cartofi

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
450 g cartofi curatati
1 ceapa
2 linguri ulei
1 galbenus
2 albusuri
120 g faina
5 g praf de copt
1 lingura smantana
Sare,piper,chili

Mod de preparare:
Cartofii curatati si spalati se dau pe razatoare si se scurg bine de lichid. Ceapa se toaca marunt si se pune peste cartofii storsi. Se adauga galbenusul,uleiul si condimentele si se omogenizeaza. 
Se incorporeaza si smantana.
Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitie.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in compozitia de cartofi. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri.
O tigaie pentru clatite se unge cu unt/ulei si se incinge bine. Se pune aluat in tava si se formeaza cerculete din aluat(eu am pus cate 3)
Se tin aprox. 1 minut la foc mediu,apoi se intorc pe cealalta parte(daca este nevoie se mai intorc inca o data pe ambele parti pana se rumenesc).
Se pot servi simple,alaturi de smantana si verdeata,ardei rosu sau salata de ardei copti.

 

Print Friendly and PDF

You may also like

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *