Semifreddo cu miere si banane

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Ingrediente:
2 galbenusuri
3 lg zahar
80 ml miere
80 g zahar
55 ml apa
2 banane
70 g ciocolata tocata
400 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa; se lasa deoparte. 
Intr-o cratita se pune mirea,zaharul si apa si se fierbe timp de 5 minute pana se obtine un sirop  gros.
Acest  sirop fierbine se toarna peste galbenusuri in timp ce mixeaza pentru a nu se cuagula ouale. Compozitia obtinuta se pune in cratita si se pune pe foc mic sau la bain-marie,amestecand incontinuu pana se ingroase putin. 
Se transfera “crema” intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma(nu foarte tare) si se lasa deoparte. Bananele taiate felii si stropite cu zeama de lamaie se pun in blender si se fac piure.
Peste crema de oua  rece se adauga bananele si se amesteca,a poi se incorporeza frisca,cu o lingura, pentru a nu se lasa spuma. Se adauga ciocolata tocata si se omogenizeaza.

Spuma obtinuta se toarna intr-o tava de chec sau forme individuale (diferite forme) si se da la congelator pentru 3-4 ore sau pana cand sunt complet inghetate. Din formele de silicon se scot mult mai usor, iar daca folositi forme din alt material scufundati baza formei in apa fierbine,apoi rasturnati pe o farfurie. 
Se serveste alaturi de banane stropite cu lamaie si ciocolata sau cu sos caramel.

You may also like

17 comentarii

  1. Andreea felicitari, esti o gospodina adevarata, te urmaresc, de aceea imi permit sa-ti fac o observatie, de care sper ca nu te vei supara.
    Semi-freddo inseamna "jumatate rece" si de aceea este format dintr-un blat, ca-i simplu din biscuiti sau copt in cuptor, nu conteaza si partea de inghetata. La tine este doar freddo. E doar o observatie.
    Te sarut si week-end [placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *