Daca nu stiti ce sa pregatiti pentru cina sau pranz aceasta este o idee foarte buna, nu o sa regretati š
Ingrediente:
Chiftele:
800 g peste
1 felie paine
1 cartof mediu
1 ceapa
4-5 catei usturoi
Sare,piper
Patrunjel uscat/verde
Cartofi nature:
600 g cartofi
70 g unt
Ā½ legatura patrunjel
Sare,piper
Mod de preparare:
Chiftele:
Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se scurge si se faramiteaza. Carnea de peste se amesteca cu restul ingredientelor si se condimenteaza dupa gust.
Din compozitia obtinuta se formeaza bilute care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins, la foc mediu pentru a se patrunde bine.
Cartofi nature:
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se fierb in apa cu sare pana se inmoaie putin( sa intre furculita) dar sa nu se faramiteze. Se scot intr-un blo si se amesteca cu sare,piper,patrunjel tocat si untul taiat cubulete.
Chiftelutele se servesc alaturi de cartofi nature sau alte garnituri.
6 comentarii
Este o idee de pranz foarte buna.
arata minunat! si cred ca nici nu sunt gretoase, ca vad ca nu au deloc grasime!
am si eu in plan niste chiftelute de peste, dar cu ton la conserva š
te pup cu drag!
cred ca au iesit niste chiftelute minunare mai ales daca ai folosit peste proaspat nu congelat.arata foarte bine.pupici
Arata minunat si gustul e pe masura imaginii.. delicios!
Din peste zici? Am veniiiiiiiit!:)
Imi e deja pofta.