Galette cu nectarine si coacaze negre

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
150 g unt
100 g zahar pudra
2 galbenusri
2 lg smantana(20% grasime)
400 g faina (tip 480)
5 g praf de copt
1 praf de sare
Esenta de vanilie
500 g nectarine
200 g coacaze negre
100 g zahar
50 ml apa
50 g unt
 ( pentru 3 galete)

Mod de preparare:
Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat nelipicios si moale. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider.
Nectarinele spalate se taie felii. Zaharul se pune impreuna cu apa intr-o cratita si se tine pe foc mediu pana se topeste si incepe sa se caramelizeze usor. Se adauga nectarinele si se mai tin pe foc 5 minute,apoi se scot pe o farfurie.
Aluatul rece se taie in 3 si se intinde fiecare parte in cate o foaie rotunda. Se transfera foaia in tava tapetata cu hartie de copt si in mijloc se aseaza feliile de nectarine si coacazele. 
Marginile aluatului se intorc peste fructe facand 3-4 cute. La fel se procedeaza si cu celelalte 2 galette. Deasupra se pun 3 bucatele de unt. 
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minue sau pana se rumenesc. La inceput(7-10 minute focul trebuie sa fie iute,apoi se lasa incet.
Se servesc calde sau reci,pudrate cu zahar.

Print Friendly and PDF

You may also like

11 comentarii

  1. Eu nu suport aluatul fraged in general dar acesta mi-a iesit foarte bun si nu asa tare!

    Cristina nu le modific,le fac pe fundal alb 🙂 adica un material alb

  2. Multumesc pentru raspuns, am sa incerc si eu varianta aceasta.
    Inca ceva, am vazut ca ai scris 400 g smantana . Cred ca e vorba de faina acolo. Sper sa nu te superi. Pupici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *