Vara a trecut dar pentru asta nu renuntam la inghetata,nu??? o minunatie :P:P
Ingrediente:
5 galbenusuri
500 ml lapte
5 linguri zahar
3 linguri amidon
400 ml frisca lichida
1 lamaie
(6 portii)
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.
Se adauga laptele caldut si se continua mixarea.
Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa fin si se amesteca intr-o singura parte pana la incorporare. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.
Bolul/caserola se pune in congelator si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.
Se serveste rece in cupe sau cesti.
7 comentarii
Vreau si inghetata si canitze! Dai?:D
ce buna trebuie sa fie! arata super!
uauuu vreu si euuuu!!!eu de la inghetata nu ma pot abtine!!!!arata bestial!!Bravo!!weekend placut!!
Foarte draguta prezentarea! Cred ca este si buna. Lamaia este printre preferatele mele
o sa ma omori cu pozele.stiam eu ca nu-i o idee buna sa intru iar aici ,mai ales noaptea.acum visez inghetata…iar.pup
Multumesc mult fetelor,inghetata a fost delicioasa iar cestile sunt adorabile. Ma bucur ca va plac 🙂
Are o aroma ce ma incanta!!