Prajitura cu pere si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
Blat:
3 oua
150 g zahar
50 g unt
180 g faina
10 g praf de copt
Vanilie
3 pere
1 baton scortisoara
5-6 cuisoare
3 linguri zahar
Sos caramel:
100 g zahar
50 g unt
50 ml frisca lichida

( 3 portii )

Mod de preparare:
Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza perele si se toarna aluatul. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30  minute la temperatura medie-mica.

Daca aveti forme individuale puneti in fiecare cate o para si umpleti 2/3 cu aluat.
Sos caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc  pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca.
Prajitura se taie in patrate avand in interior cate o para sau se decupeaza un cerc. Se serveste cu sos caramel din abundenta.

 Reteta participa la Provocarea lunii septembrie “Dulce Românie” 

Print Friendly and PDF

You may also like

16 comentarii

  1. This looks so delicious. Your photos are really wonderful. This is my first visit to your blog, so I decided to look through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I enjoyed the time I spent here. I'll definitely be back. I hope you have a wonderful day. Blessings…Mary

  2. va invit pe toate sa o incercati caci la o portie nu pot pentru ca s-a mancat de mult timp 🙂

    Mary thank you for your visit and i'm glad that you like my recipies. I waite to visit

    1. Raluca am facut-o intr-o tava mai lata decat cea de chec, cam 10 cm latime si 18 lungime. O poti face si intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 sau poti dubla cantitatea si sa o faci intr-o tava mai mare.

  3. arata superb!deci e okei daca o sa fol o tava de diametru 24?as dori sa iasa asa ca si la dumneavoastra sa nu acopere aluatul toata para…va rog dati-mi un sfat pt cva as face-o maine de dimineatza!

    1. Raluca e ok daca foloseti tava rotunda de 24 cm, in plus dupa ce pui perele, pui si aluatul treptat si vezi pana unde ajunge, dar eu zic ca e ok 🙂 Sa ai grija ca mai si creste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *