Tocana de iarna cu fasole pastai

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Daca mai aveti loc in camara preparati si aceasta tocana pentru zilele friguroase de iarna 🙂

Ingrediente:
(14×720 g)
6 kg fasole pastai
1 kg ardei galben
1 kg ardei rosu(capia)
1 kg morcovi
2 kg ceapa
3 kg rosii
1 l ulei
Sare grunjoasa
Apa
1 pachet conservant
Mod de preparare:
Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.
Intr-o oala separata se da in clocot 3 l apa , se opreste focul si se adauga rosiile crestate putin in varf. Se scot si se decojesc. Se taie cubulete.
Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba pana scade sosul si incepe sa se aleaga uleiul la suprafata. Trebuie sa mai ramana lichid in ceaun.Se adauga conservantul si se amesteca bine.
Borcanele(14-16 de 720 g) se spala si se usuca (eu le pun in tava si le bag 10 minute la cuptor). Se repartizeaza tocana in borcane si se strang capacele. In ceaun se pune o carpa si se aseaza borcane. Se toarna apa pana la jumatatea borcanelor. Se fierb 30 minute,apoi se depoziteaza in camara.
Se poate servi simpla,pe paine sau facuta ciorbita ( intr-o oala se pune apa,sare si piper si se adauga 1,2 borcane de tocana).

You may also like

5 comentarii

  1. Fără conservant nu se poate..Eventual dacă le pun la bain marie vreo 20 de minute și apoi să le las să se răcească în pătură cu capacul în jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *