Vinete umplute cu pui si legume

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

.
Acum despre vinete 🙂 e prima oara cand le fac, mai bine zis cand mananc vinete in afara de salata si zacusca, dar am fost placut impresionata de gustul delicios. Mi-au placut foarte mult 🙂 asa ca daca aveti curajul eu zic sa incercati, pentru ca sunt minunate 🙂



Ingrediente:
1 si ½  vanata( eu am pus o vanata si un dovlecel)
1 ceapa
½ ardei rosu
½ ardei galben
½ ardei verde
½ morcov
½ dovlecel
½ piept de pui (~400 g)
½ conserva de rosii decojite (~200 g)
3-4 catei de usturoi
2 linguri pesmet
Sare,piper
Patrunjel
Condimente pentru legume

3 portii


Mod de preparare:
Legumele si pieptul de pui  se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare. 
 Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul  si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, 
apoi se adauga condimentele,rosiile pasate si patrunjelul tocat.  Se adauga o lingura de pesmet pentru a absorbii sosul.
Vanata se taie pe jumatate si se scobeste cu o lingura. 
O tava se unge cu unt sau ulei si se aseaza vinetele; se pune umplutura  si se apasa usor. Restul de pesmet se amesteca cu putin patrunjel verde si piper si se presara peste vinete. 
In tava se pune apa pana la umplutura,dar sa nu intre in contact.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptor pentru 25 minute, apoi se scoate folia si se mai lasa 15 minute.
Se servesc simple,cu sos de rosii sau smantana.

Print Friendly and PDF

You may also like

6 comentarii

  1. Andreea ce faci cu miezul vinetei?Il arunci? eu l-as folosi in umplutura (inainte date cu un praf de sare ca sa iasa amareala, apoi scurse bine.Sau putin oparite in apa cu sare si stoarse)Zic si eu!
    In rest, felicitari, ai progresat ! Adriana (Bucuresti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *