Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa
Refacute recent

Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa este o modalitate rapida de a prepara cotletele, ramanand fragede.
Cotlete de porc fragede intr-un sos dulce acrisor, cu ceapa, usturoi si sos de rosii. Eu le-am pus si cate o felie de mozzarella. O cina sau un pranz perfect.


 Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa
Ingrediente:
3 cotlete de porc
2 ceape
4 catei usturoi
1 lingurita faina
2 rosii bine coapte, tocate
1 cutie rosii decojite(300-400g)
3 felii mozzarella/cascaval
Sare, piper
Boia dulce de ardei
Patrunjel
3 portii
Mod de preparare:
Cotletele de porc se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei si se rumenesc bine pe ambele parti, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie.
In uleiul incins punem ceapa se toaca julien si usturoiul; le calim 1-2 minute, adaugam faina si amestecam rapid. Punem rosiile tocate, bulionul si 300-400 ml apa. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic. Cand scade sosul, adaugam sare si piper dupa gust. Punem cotletele in tigaie, le lasam cate 2 minute pe fiecare parte, in sos, apoi punem cate o felie de mozzarella si patrunjel tocat. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic-mic 5-6 minute. Oprim focul.
Aceste cotlete pregatite astfel merg foarte bine alaturi de paine calda, cartofi natur sau piure de cartofi.

 

Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa

 

Salvează

You may also like

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *