Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa este o modalitate rapida de a prepara cotletele, ramanand fragede.
Cotlete de porc fragede intr-un sos dulce acrisor, cu ceapa, usturoi si sos de rosii. Eu le-am pus si cate o felie de mozzarella. O cina sau un pranz perfect.
Ingrediente:
3 cotlete de porc
2 ceape
4 catei usturoi
1 lingurita faina
2 rosii bine coapte, tocate
1 cutie rosii decojite(300-400g)
3 felii mozzarella/cascaval
Sare, piper
Boia dulce de ardei
Patrunjel
3 portii
Mod de preparare:
Cotletele de porc se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei si se rumenesc bine pe ambele parti, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie.
In uleiul incins punem ceapa se toaca julien si usturoiul; le calim 1-2 minute, adaugam faina si amestecam rapid. Punem rosiile tocate, bulionul si 300-400 ml apa. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic. Cand scade sosul, adaugam sare si piper dupa gust. Punem cotletele in tigaie, le lasam cate 2 minute pe fiecare parte, in sos, apoi punem cate o felie de mozzarella si patrunjel tocat. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic-mic 5-6 minute. Oprim focul.
Aceste cotlete pregatite astfel merg foarte bine alaturi de paine calda, cartofi natur sau piure de cartofi.
5 comentarii
arata grozav…e exact pe gustul meu!
Delicios:)
jp teiubeste ok delicios
delicios
ce continut?