Mere in aluat (pane)

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



 Un desert de toamna, usor de facut. Cred ca ati observat ca in ultimul timp nu postez retete complexe asta nu pentru ca nu as vrea, ci pentru ca sunt eleva in cls a 12-a si timpul meu pentru bucatarie s-a limitat .
 Sper sa nu va plictiseasca aceste retete simple si sa le incercati pentru ca sunt de efect si nu necesita mult timp.

Ingerediente :
3 oua
150 g zahar
3 linguri ulei
110 ml lapte
170 g faina
5 g praf de copt
Esenta de vanilie
4 mere
Zeama de lamaie
Sos caramel:
100 g zahar
50 g unt
50 ml frisca lichida
Sos smanatana:
50 g smantana acra
50 ml smantana dulce
1 lingurita rom
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.
Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 – 2 cm).
Intr-o tigaie se pune ulei si se incinge bine; feliile de mere se trec prin aluat si se pun in ulei incins. Se intoarc pe ambele parti si se rumenesc, apoi se scot  pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.
Sos caramel:
Zaharul se topeste la foc mic pana are o culoare aramie, apoi se adauga untul si se amesteca energic; la sfarsit se adauga frisca lichida si se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroase putin.
Sos de smanatana:
Smantana acra se amesteca cu smantana dulce, lichida si romul; se omogenizeaza.
Merele se servesc cu sosul caramel si sosul de smantana si putina menta uscata 🙂

Print Friendly and PDF

You may also like

5 comentarii

  1. Imi plac foarte mult retetele tale. Nu stiam ca esti inca eleva. Felicitari!
    Am incercat multe dintre retetele postate de tine si iti urmaresc blogul zilnic.
    Faptul ca in aceasta perioada ne prezinti retete cu un timp scurt de preparare este in avantajul meu, deoarece si eu sunt o persoana foarte ocupata.
    Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *