Biscuiti cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


          Pentru ce este duminica va rasfat cu niste biscuiti cu ciocolata, absolut deliciosi. I-am facut acum, aproximativ o luna, dar dintr-un motiv sau altul nu am apucat sa ii postez. 
        Sa avaeti o duminica excelenta.

Ingrediente:
Biscuiti:

100 g unt
120 g zahar
1 ou
90 g banana
80 ml lapte
280 g faina
35 g cacao
5 g praf de copt
Vanilie

Crema:
120 g zahar pudra
100 g unt
100 g crema de alune/100 g ciocolata
32 bucati
Mod de preparare:
Biscuiti:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. 
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cerne peste compozitie si se mixeaza bine.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 ora. Cu mainile infainate se formeaza bilute care se aplatizeaza si se pun pe haria de copt. Se vor coace doua tavi de aragaz.
Fursecurile se coc 10-15 minute la temperatura medie, apoi se scot pe o tava. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga crema de ciocolata sau cocolata topita (si lasata 5 minute sa se racoreasca). Se mixeaza bine crema si se pune cate o lingurita in mijlocul unui biscuite, apoi se lipeste celalat apasand usor.
Biscuiti se aseaza pe o tava invelita in folie si se dau pentru o jumatate de h la frigider pentru a se intari crema, apoi se scot si se pastreaza in cutii inchise.

Nota: 
 1) aluatul pentru biscuiti este lipicios, asa trebuie sa fie, nu adaugati mai multa faina ;
 2)sunt mai buni a doua zi sau mai mult daca rezista :);

Reteta originala by Andreea Dianu

Print Friendly and PDF

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *