Cheesecake cu dovleac si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nu sunt fan dovleac, dar va spun sincer ca aceasta combinatie m-a  dat gata šŸ™‚ e cel mai bun cheesecake pe care l-am facut pana acum šŸ™‚ pana si blatul de biscuiti mi-a placut šŸ˜›

Ingrediente:

Blat:
190 g biscuiti simpli
130 g unt
2 linguri cacao
Umplutura:
400 g crema de branza
200 g zahar
110 ml smantana dulce
350 g piure de dovleac
3 oua
Esenta vanilie
Nucsoara rasa
Ā½ lingurita scortisoara
Putin ghimbir ras
Caramel:
50 g unt
120 g zahar
80 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac(~1 kg), se scot semintele, se presara putin zahar si s coace 1 ora pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un robot de bucatarie si se paseaza.

Blat:
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar ( eu am lasat si pe margini, dar cred ca e mai bine sa puneti doar pe baza).

Tava se pune in frigider pana preparam umplutura.

Umplutura:
Crema de branza se mixeaza cu zaharul apoi se adauga smantana dulce si se mixeaza bine. Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare. Se adauga dovleacul si condimentele; se mixeaza bine.

Umplutura se toarna in tava, peste blatul de biscuit si se baga tava in cuptor pentru 55-60 minute, la temperatura medie-mica. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa tava in cuptor pana se raceste, apoi se scoate din tava.
Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.
Se decoreaza cu felii de dovleac copt si caramel.

Print Friendly and PDF

You may also like

29 de comentarii

  1. Arata senzational! imi place mult de tot gustul de dovleac, asa ca trebue neaparat sa incerc reteta ta, e prea yumi,yumi !
    Pupici si un weekend minunat sa ai.

  2. Anonim 1: a iesit mai bine decat ma asteptam, mamei si invitatiilor le-a placut.
    Eu as face o modificare: nu as pune vanilie deloc, am gustat crema inainte de a pune vanilia si am gustat-o si dupa ce am pus, sincer prefer combinatia nucsoara, scortisoara si ghimbir.
    La blat voi incerca si cu biscuiti digestivi.
    Multumesc de reteta si o recomand oricui.
    Pofta buna!

  3. Ma bucur ca a iesit si ca a fost apreciat šŸ™‚ asta cu vanilia e in functie de gusturi, poti sa nu pui deloc, poti pune esenta de rom sau alte variante šŸ™‚ sigur ca poti incerca si cu biscuiti digestivi, o sa fie la fel de bun šŸ™‚

    Pup si multumesc pentru incredere si ca ai incercat reteta. Te invit cu placere sa incerci si alte retete

  4. buna!as dori sa fac aceasta reteta dar cu piersici…ce ar trebui modificat la reteta?ar trebui sa pun faina sau amidon ?intreb pt ca stiu ca ele sunt zemoase in comparatie cu dovleacul..va rog sa ma ajutati in acest sens..nu vreau sa fac un esec!Va puop

    1. am facut acest cheesecake si a fost extraordinar! intr-o ora nu mai era nimic. am folosit o tava cu diametru 26. iese exact ca in poze si are un gust delicios, asa ca incercati-l cu incredere.

  5. Buna, de mult tot am zis ca voi face un cheescake dar nu am avut curaj, ma gandeam sa incep cu asta. Imi poti spune te rog care ii cea mai buna crema de branza pentru cheescake? sau care ai folosit-o tu….nu stiu de care sa iau.
    Multumesc šŸ™‚

    1. Andreea rau ai facut, caci e cea mai usoara prajitura si se poate face in "n" combinatii šŸ™‚
      Cea mai buna crema de branza este Philadephia, dar este cam scumpa avand in vedere ca trebuie o cantitate mare.
      Mie imi place foarte mult branza cremoasa de la Dr. Oetker, daca gasesti sau mai este la Lidl una la cutii de 250 gr; poti sa faci si o combinatie de orice crema de branza si mascarpoane si astfel devine amestecul mai cremos šŸ™‚
      Spor!

  6. doamne cat de delicios poate sa arate, superb si apetisant de iti ploua in gura, a iesit excelent, ce culoare si cum te indeamna sa o devorezi cu totul din prima, bravo pentru rezultat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *