Negresa cu ciocolata si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

     Astazi va propun ceva dulce si fff bun, caramelul e, dupa parerea mea, deliciul acestei retete. M-am indragostit de el si il pun in orice :))  Sa aveti un weekend minunat!!!

Ingrediente:
4 oua
180 g unt
150 g ciocolata
170 g zahar
80 g faina
Vanilie
Sos caramel:
150 g zahar
70 g unt
110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)
Mod de preparar:

Sos caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

Negresa:
Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la  microunde si se topesc impreuna. 
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de ciocolata si esenta de vanilie. Se cerne faina si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute. 
Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza.  Inainte de a proportiona se poate toarna caramelul usor racit si dupa racire completa sa se proportioneze. Sau se poate servii cu sos caramel fiecare felie in parte.

Print Friendly and PDF

You may also like

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *