Paine integrala cu fulgi de ovaz

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:
250 ml apa
2 linguri ulei
200 g faina neagra
180 g faina alba
7 g drojdie uscata(25 g proaspata)
70 g fulgi de ovaz
20 g seminte in
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Intr-un castron incapator se pune faina alba si faina neagra,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa si uleiul, apoi adauga fulgii si semintele si framantam pana obtinem un aluat elastic..Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta putin. Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt;se lasa la dospit aproximativ 1 ora. Desupra se cresteaza putin, se presara faina si fulgi de ovaz.

Se coace 45-50 minute in cuptorul preincalzit, la temperatura medie.

Pentru masina de paine:
In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare; deasupra se pune faina, pe margini se distribuie zaharul,iar  in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).
Se seteaza pe programul de framantare si dospire(1h si 30 min). Dupa ce aluatul este framantat se adauga fulgii si semintele. Dupa terminarea programului se rastoarna aluatul pe masa infainata si se procedeaza la fel ca mai sus.

Print Friendly and PDF

You may also like

5 comentarii

  1. Flory e foarte buna, eu mananc paine doar cnd fac in casa si integrala 😛

    Anonim multumesc de observatie, am modificat acum, sunt obisnuita cu praful de copt de la prajituri incat am scris si aici 🙂 se foloseste drojdie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *