O prajiturica care mie imi place foarte mult pentru ca este dulce-acrisoara. Baza devine foarte frageda a doua zi dupa ce a stat in cutie inchisa. Partea de sus are consistenta apropiata de a unu jeleu, dar este foarte buna.
Ingrediente:
Baza:
125 g unt
75 g zahar
200 g faina
3 g praf de copt
Coaja rasa de lamaie
Umplutura:
3 oua
200 g zahar
5 lingurite amidon
50 ml zeama de lamaie
Coaja rasa de lamaie
Dimensiuni tava: 20×20
Mod de preparare:
Baza:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se intinde mai bine in tava si se formeaza o baza de 1-2 cm pe margine.
Aluatul se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute.
Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga zeama de lamaie , coaja si amidonul.
Compozitia obtinuta se toarna peste aluatul copt, din tava, si se introduce din nou in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie pana se “incheaga” umplutura.
17 comentarii
Che delizia, buonissimi, complimenti! Saluti da Roma1
Mersi pentru reteta.Mie imi plac foarte mult lamaile si am sa incerc reteta.Pupici:x
Un deliciu, iar prezentarea e super:)
… nu as refuza o bucatica dulce-acrisoara
Mi-am salvat si eu reteta, multumesc! As vrea s-o fac la Craciun.
La multi ani, Andreea! Sa fii sanatoasa si sa ne incanti mereu cu bunatati si poze delicioase! Pupici :*
delicioasa combinatia dulce-acrisor !!! 😉 ..
LA MULTI ANI, ANDREEA !
Buna reteta, merci!
LA MULTI ANI , ANDREEA !!!
Multa sanatate bucurii si impliniri , COPIL FRUMOS !
Un tiz , care-ti poate fi mama .
Grazie Francesca!!
Maria abia astept sa vad daca ti-a placut 🙂
Ramona multumesc, chiar este delicioasa!
Andreea te servesc cu mare placere!
Alexandrina ma bucur ca iti place. Sa o faci pentru ca e foarte buna, si usor de facut 🙂
Dianu multumesc din suflet, sper sa fiu mereu la inaltime :*
Asa e Catkitchen 🙂
Multumesc anonim 1! ma bucur ca iti place reteta.
Anonim2 multumesc din suflet pentru urari!
Multumesc tuturor pentru ca ma urmaiti si va plac retetele mele 🙂
Simpla si aromata…arata tare bine!
La multi ani!
Am revenit 🙂
Am facut prajitura, ne-a placut foarte mult. O sa pun si niste poze pe blog.
Multumesc pentru idee!
Buna seara si La Multi Ani! Am facut si eu aceasta prajitura delcioasa care a trecut foarte repede. Dupa atatea zile de sarbatoare, aceste patratele dulci-acrisoare au fost binevenite. Multumesc pentru reteta.
Floryn ma bucur ca ti-a plaut 🙂 Un an nou fericit!!
Buna,vreau sa fac si eu prajitura…te rog i-mi poti spune ce dimensiuni are tava in care este facuta?
20×20 cm