Patratele cu lamaie (Lemon bars )

O prajiturica care mie imi place foarte mult pentru ca este dulce-acrisoara. Baza devine foarte frageda a doua zi dupa ce a stat in cutie inchisa. Partea de sus are consistenta apropiata de a unu jeleu, dar este foarte buna.


Ingrediente:
Baza:
125 g unt
75 g zahar
200 g faina
3 g praf de copt
Coaja rasa de lamaie
Umplutura:
3 oua
200 g zahar
5 lingurite amidon
50 ml zeama de lamaie
Coaja rasa de lamaie

Dimensiuni tava: 20×20
Mod de preparare:

Baza:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se intinde mai bine in tava si se formeaza o baza de 1-2 cm pe margine.
Aluatul se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute.
Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga zeama de lamaie , coaja si amidonul.
Compozitia obtinuta se toarna peste aluatul copt, din tava, si se introduce din nou in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie pana se “incheaga” umplutura. 
Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, apoi se proportioneaza si se pudreaza cu zahar

Print Friendly and PDF

You may also like

17 comentarii

  1. Maria abia astept sa vad daca ti-a placut 🙂

    Ramona multumesc, chiar este delicioasa!

    Andreea te servesc cu mare placere!

    Alexandrina ma bucur ca iti place. Sa o faci pentru ca e foarte buna, si usor de facut 🙂

    Dianu multumesc din suflet, sper sa fiu mereu la inaltime :*

    Asa e Catkitchen 🙂

    Multumesc anonim 1! ma bucur ca iti place reteta.

    Anonim2 multumesc din suflet pentru urari!

    Multumesc tuturor pentru ca ma urmaiti si va plac retetele mele 🙂

  2. Buna seara si La Multi Ani! Am facut si eu aceasta prajitura delcioasa care a trecut foarte repede. Dupa atatea zile de sarbatoare, aceste patratele dulci-acrisoare au fost binevenite. Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.