Prajitura „tavalita”

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ingrediente:


Blat:
5 oua
200 g zahar
50 ml ulei
160 ml lapte
350 g faina
10 g praf de copt
(dimensiuni: 34×24 cm)
Sos:
155 g unt
170 ml lapte
100 ml apa
150 g zahar
30 g cacao
80 g ciocolata
300 g nuca de cocos
Mod de preparare:

Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida.
O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 35 minute. Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in patratele.
Sos:
Intr-o cratita se pun toate ingredientele pentru sos si se pun pe foc iute,amestecand cu un tel pana se omogenizeaza totul si da intr-un clocot.
       Cubuletele se scufunda in sos, intorcandu-se pe toate partile, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

You may also like

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *