Tocanita de legume cu carnati

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

O tocanita aromata si foarte buna pentru iarna. Acum ca tot se fac carnati proaspeti, este perfecta. Putteti sa o serviti simpla sau acompaniata de garnitura preferata:)
Sa aveti pofta!!!

Ingrediente:

2 carnati proaspeti
2 cepe
1 morcov
1 ardei
5 catei usturoi
1 conserva rosii(400 g)
200 ml vin alb
300 ml supa
1 lingura amidon
Sare,piper
Patrunjel verde
Plante aromatice(cimbru, oregano,rozmarin etc)
Mod de preparere:
Carnatii se taie in bucati mai mari si se rumenesc in putin ulei, apoi se adauga ceapa taiata julien, morcovul si ardeiu cubulete si usturoiul pisat. Se calesc in ulei pana se inmoaie putin legumele, 

apoi se adauga vinul si supa, se acopera cu un capac si se fierbe 20 minute la foc mediu.

Rosiile in bulion se paseaza bine si se pun in tocanita, apoi se adauga amidonul desfacut in apa rece. Din acest moment se amesteca des pana se ingroasa compozitia.
Se opreste focul si se condimenteaza dupa gust; se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.
Poate fi servita alaturi de cartofi aromati la cuptor, mamaliguta sau piure de cartofi.
Print Friendly and PDF

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *