Fursecuri cu gem si alune

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

                                                  Inca una dintre retetele de fursecuri de pe masa de Craciun 🙂
Ingrediente:
200 g unt
100 g zahar
1 lingura smantana
300 g faina
½ pastaie vanilie
100 g gem/marmelada/pasta de fructe
250 g alune tocate
Mod de preparare:
Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga smantana si se omogenizeaza. Se adauga si semintele de vanilie. Se cerne faina se incorporeaza in crema de unt. Se formeaza o bila de aluat din care se rup bucatele mici si se formeaza bilute care se trec prin alune tocate si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu ajutorul manerului de la cutit sau altceva usor rotund se apasa in mijlocul fiecare bilute pentru a face o gaura in care punem cate o jumatate lingurita de gem.
Fursecurile se coc 15-20 minute la temperatura medie. Se pot pastra pana la 10 zile in cutii metalic inchise.
Print Friendly and PDF

You may also like

8 comentarii

  1. Sunt delicioase, intr-adevar!! Eu,totusi, am o mica problema : e a treia oara cand le fac si am respectat reteta la miligram, insa de fiecare a trebuit sa adaug faina ptr. ca dupa cum se vede in poza (si e normal!) aluatul trebuie sa fie suficient de vartos,tare, sa-l poti lucra cu mana iar mie mi-a iesit mai mult o pasta!! Nu-i bai, m-am descurcat si au iesit minunat, insa cred ca gramajul la faina nu e tocmai cel de mai sus!!

    1. Reteta este corecta, doar ca depinde de faina. Un tip de faina absoarbe mai mult, unul mai putin. Asa ca se mai poate adaga daca aluatul nu e suficient de vascos incat sa fie modelat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *