Muffins cu ciocolata si bezea

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

  De muffinsi astia ziceam ca sunt cei mai urati, dar cei mai buni. La aspect puteti sa lucrati, adica cititi cu atentie reteta si veti obtine un rezultat mai frumos decat al meu. Nu am vrut sa o las in anonimat pentru ca ar fi fost pacat, este o reteta foarte buna. Sunt usor umede si delicioase 😛

Ingrediente:

Muffins:
120 g unt
80 g ciocolata neagra
2 oua
1 galbenus
150 g zahar
150 ml smantana pentru frisca(32%grasime)/ frisca lichida
140 g faina
30 g cacao
10 g praf de copt
Vanilie
100-150 g dulche de leche/ unt de arahide/crema de ciocolata (optional)
Bezea:
2 albusuri
Un praf de sare
150 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita amidon
2 linguri cacao neagra

12 bucati

Mod de preparare:

Muffins:
Ouale( intregi+galbenusul) se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga smantana lichida si se omogenizeaza.
Intr-un castron se pune untul cubulete si ciocolata rupta bucati; se topesc pe bain-marie sau la microunde. Amestecul de ciocolata si unt se adauga la compozitia cu oua si se amesteca.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se cerne in compozitia umeda; se mixeaza bine (compozitia o sa fie densa si cremoasa, aproape ca o crema fina).
O tava de muffins se tapeteaza cu hartiute de copt si se pune cate 1 lingura de aluat, apoi ½ lingurita 100-150 g dulche de leche/ unt de arahide/crema de ciocolata (optional).

Apoi se pune inca o lingura de aluat (formele trebuie sa fie 2/3 pline).

Eu am pus bezeaua inainte sa le bag pentru cateva minute la cuptor si am gresit deoarece bezeaua nu trebuie sa stea mult in cuptor, la temperatura mare, pentru ca se lasa (asta e singura problema, aspectul, in rest e la fel : )

Asadar dupa ce ati pus aluat in forme le introduceti in cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute, la temperatura ridicata ( 160-170 grade C).

Bezeaua:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se dizolva. La sfarsit se adauga zeama de lamaie. Amidonul se amesteca cu cacaua si se cerne in bezea; se amesteca cu o lingura de lemn, pentru a nu se lasa compozitia.
Dupa cele 8-10 minute se scot briosele si se pune cate o lingura de bezea deasupra ( trebuie sa ne miscam repede) si se baga din nou la cuptor pentru 15-20 minute, la temperatura mica (120 grade C) sau pana cand se usuca bezeaua si se crapa putin.
Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Follow Me on Pinterest

You may also like

4 comentarii

    1. Thank you very much! This is the recipe translate good. I hope you like the muffins and you try other recipes .

      Ingredients:

      Muffins:

      120 g butter
      80 g dark chocolate
      2 eggs
      1 egg yolk
      150 g sugar
      150 ml whipped cream (32% fat)
      140 g flour
      30 g cocoa
      10 g baking powder
      Vanilla
      100-150 g dulche de leche / peanut butter / chocolate cream (optional)

      Meringue:
      2 egg whites
      A pinch of salt
      150 g sugar
      1 teaspoon lemon juice
      1 teaspoon starch
      2 tablespoons black cocoa

      12 pieces

      Preparation:

      Muffins:

      Eggs (whole + yolk) to mix with the sugar until doubled in volume, then add the liquid cream and mix.

      In a bowl put the butter into cubes and broken chocolate pieces, melt on a bain-marie or microwave. Chocolate and butter mixture is added to the composition of eggs and mix.

      Flour mixed with cocoa and baking powder and sift into wet composition, it mixes well (composition will be dense and creamy, almost like a soft cream).

      A tray of muffins are lining with baking papers and put 1 teaspoon of dough, then ½ teaspoon dulche de leche 100-150 g / peanut butter / chocolate cream (optional).

      Then put another tablespoon of dough (forms must be 2 / 3 full).

      So after you put the dough in the form you enter in the preheated oven for 7-10 minutes at high temperature (160-170 degrees C).

      Meringue:
      Whites are fighting foam with a pinch of salt, then gradually add sugar and mix until dissolved. Finally add the lemon juice. Starch is mixed with cocoa and sprinkle the meringue, stir with a wooden spoon to Keep composition.

      After 8-10 minutes remove the muffins and place one tablespoon of meringue on top (we must move quickly) and put back in oven for 15-20 minutes at low temperature (120 degrees C) or until crack meringue.
      Stop the heat and let cool in oven.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *