Oua Benedict

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

  

    Daca nu stiti ce mic-dejun sa pregatiti intr-o dimineata de weekend sau oricare alta zi, va propun aceasta reteta delicioasa šŸ™‚ care nu o sa va dezamageasca šŸ™‚
    Pofta buna!!!

Ingrediente:

Sos olandez:
2 galbenusuri
1 lingura smantana
80 g unt
Ā½ lingurita mustar
1 lingurita zeama de lamaie
Sare, piper
Patrunjel/marar
4 oua
1 lingurita otet
Sare
8 felii bacon/kaizer
4 foi de salat verde
2 chifle/4 felii de paine
Mod de preparare:
Sos olandez:
Intr-un blender se pun galbenusurile, smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza cateva secunde.
Untul se topeste pana se ridica la suprafata putina spuma, care se da deoparte. Se lasa sa se racoreasca.
Untul caldut se adauga treptat peste amestecul din blender, amestecand constant. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol de metal/sticla si se pune pe bain-marie, amestecand incontinuu in jur de 7 minute pana se ingroase. Se asezoneaza cu patrunjel sau marar tocat.
Intr-o oala se pune apa si se lasa sa clocoteasca, apoi se pune sare si otet. Se lasa flacara mai mica si se adauga pe rand ouale sparte. Se fierb aprox 2 min panaa se face albusul, apoi se scot pe o farfurie.
Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si se pun feliile de bacon/kaizer si se rumenesc pe ambele parti.
Asamblare:
Pe farfurii se aseaza cate o jumatate de chifla sau cate o felie de paine usor prajita (sau nu), deasupra o foaie de salata, 2 felii kaizer, ou fiert si cate o lingura e sos olandez.

Pofta buna!!!

 Follow Me on Pinterest

 
Print Friendly and PDF

You may also like

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *