Pancakes cu fructe si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

   Pancakes sau clatite americane sunt un desert usor de facut si foarte bun. Fie ca vreti sa aveti un mic dejun dulce fie ca le mancati ca desert la pranz sau cina, niciodata nu dau gres. Acestea sunt pancakes simple cu sos caramel si fructe, o adevarata nebunie. Daca nu aveti timp sa pregatiti caramelul le puteti acompania cu sirop de artar sau miere, vor fi la fel de delicioase šŸ™‚
    Cantitatile de mai jos sunt pentru patru portii, daca vreti mai putine le puteti face la jumatate šŸ˜‰


Ingrediente:
4 oua
150 g zahar
50 g unt
100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
150 g faina
10 g praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
1 varf de cutit extract de vanilie
Caramel:
150 g zahar
70 g unt
100 ml smantana dulce(30%grasime)
1 banana
1 portocala
Mod de preparare:
Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul moale si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu zeama de lamaie si se pune in compozitie. Se cerne faina si se incorporeaza in aluat. Se pune extractul de vanilie si albusurile si se amesteca cu o lingura, pentru a nu se lasa spuma.

O tigaie se unge cu unt si se incinge bine si se pun cate 2 linguri din compozitie. Cand apar gaurele in aluat inseamna ca este facuta si se intoarce pe cealalta parte. 
Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura constanta.
Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se adauga fructele taiate si se serveste cald alaturi de clatite. Se poate servii si inghetata.

Follow Me on Pinterest

 
Print
Friendly and PDF

You may also like

15 comentarii

  1. Sant obsedata deja de caramelul acesta, decand l-am vazut la tine pe blog inainte de Sarbatori! i- l mananc si gol asa e de bun ,chiar ieri am facut portie dubla si sta cuminte in frigi si-si asteapta randul,numai bun pe cateva pancakes !Multumesc de idee !Te pup!

    1. Lucia si eu la fel, inainte nu imi iesea asa de bine, dar am descoperit secretul si anume ca e mai bine cu smantana pentru frisca, din aia naturala.

      Ma bucur ca ti-am dat o idee šŸ˜‰ De asta sunt pe aici, pentru voi, sa va impartasesc din meniul meu šŸ˜›

      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *