Pui aromat la cuptor

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn




          Eu ador carnea de pui si este cea mai buna, din punctul meu de vedere ­čÖé Recunosc ca de sarbatori am consumat si carne de porc, dar parca tot mai buna e cea de pui, asa ca dupa sarbatori am trecut in forta pe carne de pui ­čÖé Acest pui a iesit foarte bun, aromat si fraged ­čÖé

Ingrediente
1 pui( aprox 1200g)
700 g cartofi
1 punga pentru cuptor
1 lamaie
Boia dulce
Usturoi uscat
Piper, sare
Rozmarin uscat
Marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate
100 ml supa
3 linguri ulei

6 portii

Mod de preparare:
Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ┬Ż lingrita).
Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se unge cu putin ulei si se presara amestecul de condimente si plante aromatice(atat pe exterior cat si pe interior); lamaia se taie in 4 pe lungime si se introduc in interiorul puiului, apoi  se pune in punga, se strange la capat si se pune intr-o tava incapatoare. Tava se introduce in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se scoate punga si puiul se lasa in tava. Pe langa pui se aseaza cartofii aromati cu rozmarin, sare, piper, patrunjel si usturoi uscat si supa.
Tava se baga din nou la cuptor pentru 45-60 minute, pana cand puiul este rumenit.
     Din cand in cand se mai peste pui lichid din tava! Daca il vreti mai putin rumenit, atunci acoperiti pieptul, cand este pe placul vostru, cu folie de aluminiu.
Pe un platou se aseaza foi de salata, apoi puiul si se aseaza langa cartofii. Se serveste alaturi de o salata de legume.

You may also like

2 comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *