Rulouri din carne de porc

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

  Pentru un pranz delicios sau o cina, pentru cine isi permite sa manance carne de porc seara 🙂 Se servesc alaturi de piure de cartofi si sos de rosii cu vin.

Ingrediente:
4 felii (pentru snitel) de carne de porc
1 ceapa
½ morcov
½ ardei rosu
100 g kaizer/salam
Sare,piper
1 ou
Faina
Pesmet
Sos:
1 ceapa mica
2 catei usturoi
200 g rosii pasate
50 ml vin rosu
1 lingura amidon
Sare,piper
Mod de preparare:
Feliile de carne se pun intre doua folii alimentare si se bat cu ciocanul pana se suptiaza; se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tigaie se pune ceapa , ardeiul si morcovul tocate foarte marunt si salamul/kaizerul tocat cubulete. Se calesc la foc mic pana se inmoaie legumele si se rumeneste kaizerul/salamul.
Pe fiecare bucata de carne se pun cate o lingura din umplutura si se ruleaza cat mai strans (daca este nevoie puneti o scobitoare). Rulourile se trec prin faina, ou batut, pesmet si se pun in ulei incins. Se prajesc la foc moderat pana se rumenesc, apoi se scot pe servete absorbante.


Sos:
In tigaie se pun 2 linguri de ulei, ceapa tocata marunt si usturoiul si se calesc pana se inmoaie ceapa, apoi se adauga amidonul si se amesteca rapid. Se stinge cu vinul si rosiile pasate. Se amesteca incontinuu 5-7 minute, apoi se da deoparte. Se condimenteaza dupa gust si se pune intr-un blender si se amesteca de cateva ori.
 Rulourile se servesc cu piure de cartofi si sos.
Reteta originala by Andreea Dianu

Follow Me on Pinterest

 
Print
Friendly and PDF

You may also like

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *