Saratele cu chimen

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 Am primit branzica proaspata si grasa de la tara asa ca am incropit o reteta de saratele cu ce am gasit prin frigider šŸ˜‰ Au iesit foarte bune si foarte fragede, chiar putin au aspect de foietaj (au cateva foite). Mi-au placut foarte mult si se pastreaza pana la 10 zile. Sunt numai bune de pus in pachetel pentru copii, dar si pentru adulti šŸ˜›

 Ingrediente:

250 g branza de vaci
150 g cascaval
100 g unt/margarina
100 g smantana
1 ou
400 g faina
7 g praf de copt
Sare, piper
Chimen, boia de ardei dulce

35-40 bucati

Mod de preparare:
Intr-un vas incapator se pune oul, smantana, untul moale, cascavalul si branza rase si se amesteca bine, apoi se condimenteaza dupa gust.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in pasta de branzeturi ( se amesteca cu mixerul echipat cu carlige). Aluatul se framanta putin, apoi se pune in frigider pentru 1-2 h.

Aluatul rece se intinde intr-un dreptunghi cu o grosime de 1 cm. Se taie fasii, apoi pe jumatate (cam 14 cm). Saratelele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut si se presara chimen ( se poate presara si cascaval ras/boia dulce de ardei).
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 min, la temperatura medie.

 Se pot pastra aprox. 10 zile in cutii inchise.

Follow Me on Pinterest

 
Print
Friendly and PDF

You may also like

14 comentarii

  1. Chiar ii scriam lui Flory ca nu am facut de mult saratele,dar am fost recompensata de amandoua :)Si saratele tale sunt deosebite de apetisante.Iar prezentarea(o ador)
    de nota 10.Pupici:x

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *