Tarta cu lapte condensat si jeleu de piersici

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

                                                       De ziua mea, va servesc cu o tarta absolut delicioasa 😛

  Este o tarta delicioasa, putin mai complexa, dar merita efortul. O puteti transforma cu usurinta intr-un tort daca o sa coaceti blatul intr-o tava pentru tort de 24-26 cm. 
  Daca nu aveti lapte condensat si nu aveti de unde sa il cumparati( eu am vazut la Careffour la raftul cu lactate/frisca etc) puteti renunta la el, tarta va fi la fel de delicioasa si fara el.
 Este un desert numai bun pentru o masa in familie sau pentru a servi cate o feliuta dimineata, la cafea.


Ingrediente:
Blat:
120 g unt
130 g zahar
3 oua
55 ml lapte
100 g faina
30 g cacao
7 g praf de copt
Crema:
200 ml lapte condensat
300 ml frisca lichida
2 oua
100 g zahar
3 linguri amidon
300 ml lapte
1 pastaie vanilie
50 g unt
10 g gelatina
Jeleu de piersici:
1 borcan compot de piersici
10 g gelatina
Mod de preparare:
Blat:
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in compozitia lichida. Se omogenizeaza; va avea o consistenta densa, nu fluida.

O tava pentru tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao (in acest fel nu se vor vedea urme albe ca atunci cand folositi faina la un blat de cacao).

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 20-25 minute  la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii.
Blatul se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca. Se poate insiropa cu un sirop din apa+zahar+vanilie.
Crema:
Pastaia de vanilie se sectioneaza pe jumatate si se pune intr-o cratita impreuna cu laptele; se incalzeste laptele, se scoate vanilia si se pun semintele de vanilie inapoi in lapte.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si se pune din nou in cratita. Se pune pe foc  si se amesteca incontinuu la foc mic pana se ingroase. Se opreste focul si se adauga untul; se amesteca bine.
Gelatina se pune in 2 linguri de apa rece si se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva pe bain-marie sau cateva secunde la microunde. Gelatina se amesteca cu 2 linguri de crema, apoi se incorporeaza in restul.
Frisca se bate spuma tare si se adauga laptele condensat, apoi crema de vanilie; se mixeaza bine.

Peste blatul rece se toarna crema (se opreste si pentru ornat) si se da la rece. Cand se inatreste putin crema se decoreaza cu rozete din crema .
Jeleu de piersici:
Gelatina se pune in 2 linguri de sirop de piersici si se lasa sa se hidrateze. Piersicile se toca cubulete si se pun intr-un castron impreuna cu 200 ml sirop. Gelatina se dizolva pe bain-marie sau cateva secunde la microunde si se amesteca cu piersicile si siropul de la compot. Se lasa se se lege putin, apoi se pun piersicile (lasand sosul in castron); Dupa ce se aseaza piersicile pe suprafata tartei se adauga si siropul, din mijloc ca sa nu se lase pe margini.
Tarta se pastreaza cel putin 1 ora la frigider, apoi se poate servii.

Reteta originala by Andreea Dianu

Follow Me on Pinterest

 
Print
Friendly and PDF

You may also like

32 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *