Mini-tarte cu branza, spanac si marar

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

   Am observat ca am putine aperitive pe blog, asa ca m-am gandit sa mai pregatesc cate ceva pentru voi. Aceste mini-tarte sunt rapide si delicioase; puteti renunta la spanac daca nu va place 🙂

Ingrediente:
10 foi de placinta
2 oua
300 g iaurt
150 g branza
100 g spanac
marar
sare,piper
ulei pentru uns
Mod de preparare:
Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga iaurtul si branza faramitata cu furculita. Spanacul se pune intr-o oala cu apa clocotita si se inabuse 5 minute, apoi se scoate si se scurge bine de apa, formand o bila. Acesta se toaca marunt si se adauga amestecului de iaurt impreuna cu mararul tocat si 4 foi de placinta rupte in bucati mici. Se omogenizeaza si se da deoparte.
Patru dintre foile ramase se ung cu unt si se suprapun. Se taie in patrate de 12×12 cm. Celelalte doua foi se taie pe jumatate, apoi se ung cu ulei si se suprapun, se taie si ele in patrate de 12x12cm. In total trebuie sa obtineti 10 patrate.
Tavile de muffin se ung cu ulei si se aseaza patratele de aluat, formand cosulte. In fiecare se pun cate 2 linguri din umplutura si cate un fir de marar.
Se coc pentru 15 minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Se pot servii calde sau reci.

You may also like

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *