Rose Cupcakes

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 Cupcake-urile dau dependenta…am zis!!!Eu numai asta as coace si as decora :)) Aceste cupcakes roz sunt numai bune pentru Dragobete :). Sunt simplu de facut si foarte bune 🙂

Ingrediente:

2 oua
100 ml lapte
100 ml ulei
50 ml lapte condensat
250 g zahar
200 g faina
10 g praf de copt
2 linguri colorant alimentar/ suc de sfecla
1/2 pastaie vanilie
Crema:
150 ml frisca lichida
150 g crema de branza
150 g zahar pudra
2 linguri gem de capsuni/sos de capsuni
1/2 pastaie vanilie
Decor:
ciocolata rasa
lichior de culoare rosie
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase, apoi se adauga uleiul, laptele simplu, laptele condensat, extractul de vanilie si se omogenizeza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida. Compozitia se imparte in doua parti egale, si nu una se adauga colorantul alimentar/sucul de sfecla si se omogenizeaza.
In formele pentru muffins se pun hartiute speciale. In fiecare forma se pune cate o lingura plina din compozitia simpla, apoi una de compozitia roz. Puteti sa faceti si invers, adica la baza cea roz si deasupra simpla.
Se introduce tava in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie. Se lasa sa se racoreasca, apoi se scot din forma.
Crema:
Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra si extractul de vanilie, apoi se adauga sosul de capsuni/gemul. Intr-un bol separat se mixeaza frisca si se adauga treptat crema de branza. Crema obtinuta se pune intr-un pos cu un capat de decorat.
Intr-un castronel se pune lichiorul si cu ajutorul unei pensule se ung briosele pentru a avea un aspect lucios si o culoare frumoasa, apoi se spriteaza rozete care se pot decora pe margine cu lichior.

Reteta originala by Andreea Dianu

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *